2009-11-15:
Novemberkåsan 2009

Höstens stora äventyr. Efter månader av träning och förberedelser blev det äntligen den 14 november.

Dagen till ära låg det ett fint lager med nysnö över alltihop:) Jag har aldrig tidigare gått imål på någon kåsa så jag var lite nervös och spänd på hur det skulle gå.

Dagsetappen
rullade på bra. Det var skit skoj att åka hoj rent ut sagt. Hör å häpna, inte en enda vurpa på hela dagen. Ett par fastkörningar, det var allt. Sista sträckan på Lugnet blev dock lite strulig då jag fick byta stift.

Kände mej fräsch efter dagen
och såg fram emot att dra på mej hjälmlysen och attackera skogen i mörker. Startade 17,41. Hade problem att få igång hojen vid start vilket gjorde att jag blev sen till första sträckan.

Nu började det på allvar. Regnet föll så fint och banan var inte sej lik. Blött, blött blött. Det var spårigt och lerigt överallt. Bröderna Ström och Benny var till stor hjälp med att visa vägval på några riktigt besvärliga passager.

Efter andra varvets första sträcka började krafterna tryta. Tog en skaplig paus för att hämta lite ny kraft.

Efter ytterligare tre sträckor
kunde jag 05.30 på söndagmorgonen rulla upp på målrampen. Ett ögonblick jag aldrig glömmer. Mamma kom rusande med tårar i ögonen och en bamsekram:)

Extra roligt var det att Anders Lissel som jag körde service tillsammans med, oxå kom imål.
Stort tack till alla som hjälpte till.

Familjen Sjörs

Lars-Erik Sjörs

Team Lars Löfgren
som lånade ut grejer, tält och kom med bra tips och trix.

Tobias "Linken" Lindkvist
som körde "ryggsäck" ovärderligt. En rolig grej var när jag nånstans på slutet övervägde att dricka vatten ur första bästa bäck, så stod Linken vi nästa vägövergång med en vattenflaska. Telepati?

Anders Lissels släkt och vänner.

Alla vänner och publik.


// Patrik Sjörs.